2024. április 25. 12:01

KezdőlapWRCA Hyundai megtalálta Dani Sordo váltótársát?

A Hyundai megtalálta Dani Sordo váltótársát?

-

A Hyundai Motorsport hivatalosan még nem jelentette be, hogy ki lehet Dani Sordo idei váltótársa Craig Breen tragédiája után, azonban a média szerint már megvan a megfelelő személy. 

A Hyundai Motorsport hivatalosan még keresi a megfelelő váltótársat Dani Sordo mellé azt követően, hogy Craig Breen a Horvát Rally előtt halálos tesztbalesetet szenvedett. 

A jelöltek között szerepel Oliver Solberg, Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet, Adrien Fourmaux, Sami Pajari, Emil Lindholm, azonban a Dirtfish úgy tudja, hogy a csapat már meg is találta a megfelelő versenyzőt Teemu Suninen személyében, a hírt azonban csak később erősíti meg a koreai gyártó. 

Suninen 2021 óta a Hyundai versenyzője, de eddig jórészt csak az i20 N Rally2 fejlesztésében vett részt, valamint a WRC2-ben versenyzett. 

A finn versenyző úgy nyilatkozott korábban, hogy menedzsere, Timo Jouhki tárgyal a Hyundai vezetésével, hogy Észtországban és Finnországban a Rally1-es autóval indulhasson, azonban ennek esélyét csak 50%-ra tette. 

A Dirtfish most arról számolt be, hogy a megegyezés már megtörtént, de a bejelentésre még várni kell. 

A koreai gyártó olyan versenyzővel szeretne megállapodni, akivel hosszabb távra lehetne tervezni és képes lenne folyamatosan vezetni Thierry Neuville és Esapekka Lappi mellett. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss