2024. április 25. 09:42

KezdőlapWRCMegvan Ogier ötödik futamának helyszíne is

Megvan Ogier ötödik futamának helyszíne is

-

Sébastien Ogier idén is részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, és eddig három futamon indulva is a harmadik helyen áll öt futamot követően. A Toyota most bejelentette, hol indul legközelebb a nyolcszoros világbajnok a Szardínia Rallyt követően. 

Sébastien Ogier idén egy hét futamos WRC programban egyezett meg a Toyota Gazoo Racinggel, és a Montén és Mexikóban a vb éléről várhatta a horvát futamot, ahol végül ötödik lett, ennek ellenére még mindig a vb pontverseny élén állt Elfyn Evans-szel azonos pontszámot gyűjtve. 

A nyolcszoros világbajnok Svédország után kihagyta Portugáliát is, amit követően a bajnokság harmadik helyén áll és ebből a pozícióból várja idei negyedik versenyét, a Szardínia Rallyt. 

A Toyota most bejelentette, hogy Ogier rajthoz áll Kenyában is, ahol 2021-ben egyik legemlékezetesebb győzelmét aratta, amikor defekt miatt 2 perc hátrányt ledolgozva zárt az első helyen. 

A rallysport második legeredményesebb versenyzője tavaly is elindult Kenyában, és végül a negyedik helyet szerezte meg. 

További hír a Szafari Rallyval kapcsolatban, hogy az M-Sport csapatához csatlakozik Jourdan Serderidis, míg korábban beszámoltunk Dani Sordo indulásáról is a Hyundai csapatával. 

Az egyik legnehezebb murvás versenyen a WRC2-ben 13 autó áll rajthoz, köztük Oliver Solberg és Kajetan Kajetanowicz. 

A verseny teljes nevezési listájára még várni kell. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss