2024. április 25. 14:26

KezdőlapWRCMikkelsen: Nem tartozik nekem a Hyundai, de valamit ígértek tavaly

Mikkelsen: Nem tartozik nekem a Hyundai, de valamit ígértek tavaly

-

Andreas Mikkelsen a tavalyi szezon végén közel került ahhoz, hogy visszatérjen a Hyundai Motorsporthoz, a koreai gyártó azonban az utolsó pillanatban meggondolta magát. Craig Breen tragédiája után azonban ismét versenyzőt keres a csapat. 

Andreas Mikkelsen tavaly nagyon közel került ahhoz, hogy visszatérjen utolsó topkategóriás gyári csapatához, a Hyundai Motorsporthoz. A koreai gyártó azonban az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy Esapekka Lappit teljes szezonra, míg Craig Breent részmunkaidőre szerződteti az idei WRC szezonra.  

Craig Breen tragikus horvát tesztbalesete után a Hyundainál nincs váltótársa Dani Sordonak, aki továbbra is csak részmunkaidőben indul a versenyeken, ezért a csapat most ismét versenyzőt keres, mégpedig olyat, akivel hosszútávra lehet tervezni. 

Andreas Mikkelsen is szerepel a pletykák szerint a koreai gyártó listáján, a norvég versenyző pedig továbbra is szívesen visszatérne korábbi csapatához. 

“Nyilván sok versenyzőt érdekelne egy szerződés a Hyundaijal – mondta Andreas Mikkelsen a Dirtfishnek. – Természetesen én is közéjük tartozom. Biztos vagyok benne, hogy szánnak időt a versenyző kiválasztására, és ha így van, akkor eszükbe jutok én is. Nem mondom, hogy tartozik nekem a Hyundai a tavaly történtek miatt, de valamit ígértek tavaly, ami nem valósult meg. Még a korábbi csapatvezetéssel tárgyaltam, azóta új személyek vannak a Hyundainál, akik valóban nem tartoznak nekem semmivel. Én továbbra is arra törekszem, hogy a legjobb formámat nyújtsam az autóban és ha lehetőség nyílik a Rally1-es Hyundai vezetésére, akkor azzal is ez lesz célom. Tavaly megpróbáltam visszatérni a WRC gyári versenyzői közé, és ez a törekvés továbbra sem változott.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss