2024. április 26. 15:56

KezdőlapWRCTörténelmi lehetőség: Egy bérlettel az észt és finn WRC futamra is el...

Történelmi lehetőség: Egy bérlettel az észt és finn WRC futamra is el lehet menni

-

Az észt és finn WRC futam szervezői egyedülálló akciót indítottak, a rallysport történelmében először lehet egy bérlettel két rallyra is eljutni. 

Történelmi pillanatra került sor Tallinnban, ahol a egy kisebb show keretében bejelentették a “Bajnokok csatája: Ott Tanak vs. Kalle Rovanpera” akciót, aminek keretében a szurkolók egy bérletet vásárolva részt vehetnek az Észt Rallyn és Finn Rallyn is. 

Az egyedülálló jegyet május 26-án 10 órától lehet megvásárolni a két verseny hivatalos honlapján. A jegy árát egyelőre nem közölték, azonban a két verseny szervezője szerint jóval olcsóbb, mintha a versenyekre külön-külön vennének jegyet az érdeklődők.  

“Az észt szervezők és köztünk már tavaly megszületett ennek az akciónak a terve – mondta Markus Hakkinen, a Finn Rally operatív vezetője. – Az ötlet azonban csak azután lett véglegesítve, hogy Kalle Rovanpera tavaly világbajnoki címet tudott nyerni. Örülünk, hogy az észt szervezőkkel gyorsan megtudtunk egyezni erről a lehetőségről. A versenyzők karrierje során komoly szerepet játszanak a szurkolók, így van ez Ott Tanak és Kalle Rovanpera esetében is, és az akcióval szeretnénk lehetőséget biztosítani a helyszínen történő támogatásra. Arra kérjük a szurkolókat, hogy a versenyekre hozzák el kedvencük világbajnok versenyzőjük nemzetizászlóját.” 

“Észtországban és Finnországban is népszerű a rallysport, úgy is lehetne fogalmazni, hogy a két ország egy hatalmas rally országot alkot – mondta Tarmo Hobe, az Észt Rally kereskedelmi igazgatója. – Külön izgalmat teremt, hogy Ott Tanak egy, míg Kalle Rovanpera két győzelmet aratott Észtországban, Ott ugyanakkor háromszor nyert Finnországban, míg Kalle még egyszer sem.” 

Az észt Rallyt július 20-23. között, míg a Finn Rallyt két héttel később rendezik.  

Friss