2024. április 19. 11:21

KezdőlapF1Halálra rémítette Häkkinent és Coulthardot a regnáló rallyvilágbajnok

Halálra rémítette Häkkinent és Coulthardot a regnáló rallyvilágbajnok

-

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen és a 13-szoros futamgyőztes David Coulthard sem bírta azt a tempót az anyósülésen, amit Kalle Rovanperä diktált a gyári Toyotával egy teszten.

Nem először és alighanem nem is utoljára döbbent meg Forma-1-es pilóta azon, hogy mire képesek a volán mögött a világ legjobb raliversenyzői, de az azért nem mindennap esik meg, hogy egy finnt sikerül menekülésre késztetni az anyósülésről. Ráadásul nem is akármilyen finnt, hanem a kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinent, akit David Coulthard elmondása szerint a regnáló ralivilágbajnok Kalle Rovanperä autóztatott meg.

Az 52 esztendős skót erről Eddie Jordannel közös podcastja, a Formula for Success legutóbbi epizódjában mesélt.

„Van egy ralis sztorim neked – kezdte a Red Bull, a McLaren és a Williams egykori versenyzője. – Múlt héten Szardínián voltam Kalle Rovanperä-val (Coulthard valójában tévesen folyton Rovanieminek hívta a finnt – a szerk.) és Mikával, korábbi csapattársammal. Egy lezárt szakaszon voltunk ezzel a sráccal, aki 22 éves, de 15-nek néz ki, és ő a világbajnok. Hét kilométert kellett megtennem vele a szakaszon oda, majd hetet vissza, és soha nem voltam még ennyire… Természetesen megbízom benne, de ez egy raliszakasz volt murvával és fákkal, én pedig még soha nem féltem annyira és soha nem akartam annyira, hogy vége legyen az egésznek, mint akkor.”

A Mercedes világbajnoka csak üvölteni tudott, amikor beült egy profi raliversenyző mellé (videó)

Coulthard és Häkkinen tehát a Toyota szardíniai tesztjén beült Rovanperä mellé, majd mindketten halálra rémültek. „Csendben végigültem a hét kilométert odafele, majd elindult visszafelé a lejtőn, és amikor leértünk, azt mondta, hogy megyünk még egy kört, én viszont kikapcsoltam a biztonsági övemet, hogy biztosan ne menjünk – folytatta Coulthard, majd nevetve hozzátette, hogy Häkkinen már ennyit sem bírt. – A volt csapattársam, Mika már akkor megtette ezt, amikor felértek a hegyre. Ő nem tudta végigcsinálni a 14 kilométert.”

Coulthard ezután az egekig magasztalta a raliversenyzők képességeit és kijelentette, hogy  „Ezek a srácok annyira tehetségesek, olyan vezetési képességeik vannak, amitől a Forma-1-es pilóták amatőröknek tűnnek.”

Coulthard a legutóbbi adásban, ahogy a ralis élményről mesél:

Nem ez volt egyébként Coulthard első menete utasként egy raliautóban, hiszen néhány éve a kétszeres világbajnok Carlos Sainz is megautóztatta őt, Häkkinen pedig a 90-es évek elején versenyzőként is belekóstolt a sportágba, de miután sikerült egy finnországi teszten összetörnie Tommi Mäkinen Nissanját, inkább maradt a pályaversenyzésnél.

A McLaren legendás párosa nem mellesleg az évente megrendezésre kerülő Bajnokok Tornáján az idén is összecsapott a raliversenyzőkkel és az egyéb szakágak képviselőivel.

Ilyen az, amikor az F1-es pilótákat halálra rémíti egy raliversenyző (videó)


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss