2024. április 26. 00:50

KezdőlapWRCZseniális szakember csatlakozik a Hyundai Motorsporthoz, garantált a vb cím?

Zseniális szakember csatlakozik a Hyundai Motorsporthoz, garantált a vb cím?

-

A Hyundai Motorsport megtalálta a megfelelő szakembert a technikai igazgatói posztra, Francois-Xavier Demaison munkáját eddig mindenhol siker követte. 

A Hyundai Motorsportnál eddig nem volt technikai igazgató kinevezve, azonban most a koreai gyártó megtalálta a megfelelő szakembert az feladatra. 

A csapat leigazolta Francois-Xavier Demaisont, aki utoljára az F1-es Williams csapatnál dolgozott technikai igazgatóként. 

Demaisonnak azonban sikeres múltja van az F1 előtti időszakból is, hiszen előbb a Subarunál dolgozott, majd 2013 és 2016 között az ő segítségével tudta uralni a WRC-t a Volkswagen, de a német gyártó Sébastien Loebbel a Pikes Peakon elért rekordját is az ő munkájának köszönhette. 

Ezt követően csatlakozott a Williams csapatához, melyet tavaly év végén hagyott el. 

A Dirtfish úgy tudja, hogy Demaison a Hyundai technikai igazgatója lesz, míg Christian Loriaux a technikai menedzser posztját fogja betölteni. 

“Rendkívül izgatottan kezdem el a munkát a Hyundai Motorsportnál – mondta Demaison. – Egyértelmű, hogy a Hyundai fantasztikus potenciállal rendelkezik a motorsportot tekintve, mind a jelenlegi, mind pedig a jövőbeni elképzelések fantasztikusak, különösen, amik az elektromos motorsportot illetik. Az én feladatom, hogy a csapatot a világ egyik legjobbjává tegyem. Örülök ennek a lehetőségnek, és már nagyon várom, hogy együtt dolgozzak azokkal az emberekkel, akik a WRC-ben és az ügyfél-programban már komoly eredményeket értek el.” 

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint év eleji csatlakozása után egyértelmű volt, hogy kell egy személy, aki a műszaki részlegek munkáját összekapcsolja, és erre a feladatra Demaison a tökéletes szakember. 

“A csapathoz érkezésem után gyorsan kiderült, hogy hiányzik egy személy, aki összekapcsolja a különböző részlegek munkáját – mondta Abiteboul. – Francois-Xavier csatlakozása nagyon nagy lehetőséget jelent a Hyundai programjainak javítására és kibővítésére. Segítségével nőhet versenyképességünk és olyan fejlesztéseket tudunk megvalósítani, amivel a motorsport csúcskategóriájába lépünk. Demaison jól tudja, hogy mi kell, hogy ne csak versenyeket és bajnokságokat nyerjünk, de dominálni is tudjunk egy sorozatban.” 

Friss