2024. május 01. 13:34

KezdőlapWRCEvans: A portugál kiesésnek Szardínián lehet meg a jó eredménye

Evans: A portugál kiesésnek Szardínián lehet meg a jó eredménye

-

Elfyn Evans a Horvát Rally győzelme után Portugáliában balesetet szenvedett és kiesett, mindez azonban jól is jöhet Szardínián a toyotás versenyzőnek. 

Elfyn Evans azt követően, hogy megnyerte a Horvát Rallyt, Portugáliában a vb éléről indulhatott, azonban a pénteki nap utolsó előtti szakaszán hatalmasat esett, amit követően nem volt mód szombati visszatérésére. A walesi versenyző kiesése azonban Szardínián még jól is jöhet, hiszen így a harmadik helyre esett vissza a pontversenyben, így pedig nem kell takarítania Olaszországban. 

“A Portugáliában történt baleset miatt nyilván nem voltam boldog, de emiatt Szardínián sokkal jobb lehet a rajthelyünk az első napon – mondta Elfyn Evans. – Ennek ellenére még sok kihívást tartogathat a verseny, mely az egyik legdurvább a szezon során. Ésszel kell vezetni Olaszországban. A verseny szakaszainak döntő részét már ismerjük, de a pályák idén sok új részt is tartalmaznak, ezért nagyon fontos lesz a jó itiner megírása. A verseny egyik döntő szakasza az 50 km-es pénteki gyorsasági lesz. Szardínián szeretnénk kijavítani a portugál hibát és jó eredménnyel zárnánk.” 

Evans korábban kilenc alkalommal indult a Szardínia Rallyn, ahol a 2021-ben elért második hely jelenti egyetlen dobogós eredményét. 

A Szardínia Rallyn idén 19 szakasz vár a mezőnyre, köztük az első napi Monte Lerno 50 km-es gyorsaságija, a versenytáv pedig 320.88 km lesz.  

Ami az időjárást illeti, pénteken száraz napos idő várható, majd szombaton már csapadék is előfordulhat, a vasárnap pedig ismét száraz lehet. A hőmérséklet 25 fok körül fog alakulni. 

Friss