2024. április 20. 02:32

KezdőlapWRCNeuville: Szardínián nem esünk a Portugál Rallyn elkövetett hibába 

Neuville: Szardínián nem esünk a Portugál Rallyn elkövetett hibába 

-

Thierry Neuville Portugáliában más autóbeállításokkal versenyzett, mint csapattársai, a húzás pedig nem sok jót tartogatott. A belga versenyző Szardínián már a hibából tanulva fog indulni. 

Thierry Neuville számára nem sikerült jól a Horvát Rally, majd Portugália sem, mindez azonban előnyt is jelenthet számára Szardínián, hiszen első napi ötödik rajthelyével jóval tisztább szakaszokon vezethet, mint a bajnokságban előtte álló és ezáltal előtte rajtoló riválisok. 

“A Szardínia Rally idén nagyon sok kihívást tartogat – mondta Thierry Neuville. – A legnagyobb problémát a nagy meleg, valamint a gumikezelés jelentheti. A szakaszok nagyon durvák, szűkek és technikásak, ezért nincs sok hibázási lehetőség. Portugália nagyon rosszul sikerült számunkra, Dani Sordohoz és Esapekka Lappihoz képest más autóbeállításokkal versenyeztünk, ami az egyik problémánkat okozta azon a versenyen. Szardínián a csapattársakéhoz hasonló beállításokkal fogunk versenyezni, amivel remélhetőleg javul teljesítményünk és ismét dobogóért tudunk harcolni.” 

Neuville korábban 12 alkalommal indult a Szardínia Rallyn, ahol 2016-ban, majd 2018-ban is nyerni tudott, de győzelmei mellett 2013-ban, 2015-ben, 2017-ben, 2020-ban és 2021-ben is dobogón tudott zárni. 

A Szardínia Rallyn idén 19 szakasz vár a mezőnyre, köztük az első napi Monte Lerno 50 km-es gyorsaságija, a versenytáv pedig 320.88 km lesz.  

Ami az időjárást illeti, pénteken száraz napos idő várható, majd szombaton már csapadék is előfordulhat, a vasárnap pedig ismét száraz lehet. A hőmérséklet 25 fok körül fog alakulni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss