2024. április 19. 01:25

KezdőlapWRCSordo: Idén még jobban igaz, hogy Szardínián a legkisebb hiba is sokba...

Sordo: Idén még jobban igaz, hogy Szardínián a legkisebb hiba is sokba kerülhet

-

Dani Sordo korábban kétszer tudott a Szardínia Rallyn nyerni, és idei jó első napi rajthelyével ismét szeretne legalább a dobogóra állni, de a győzelmet sem tartja elérhetetlennek. 

Dani Sordo idei negyedik versenye lesz a Szardínia Rally, ahova a Portugáliában megszerezett második helyezést követően érkezik a vb hetedik helyén állva. 

Az első napi hetedik rajthely pedig nagyon jó lehet arra is, hogy kihasználja a tisztább út jelentette előnyt az előtte rajtolókkal szemben. 

“A Szardínia Rally szakaszai idén eltérnek a többi murvás versenyek szakaszaitól, mert jóval szűkebbek, homokosabbak és jobban is csúsznak – mondta Dani Sordo. – Mindez azt jelenti, hogy nem lehet hibázni, mert az könnyen nagyobb problémához vezethet. Az első napi rajthelynek komoly jelentősége van ezen a versenyen, ezt tavaly is láthattuk, a később rajtolók sokkal gyorsabbak tudnak lenni, mint az elsőként indulók. Az 50 km-es Monte Lerno szakasz kulcsfontosságú lesz és komoly kihívást tartogat. Szeretnénk ismét dobogóra állni, és ha lehetőség lesz, akkor a győzelemért harcolni.” 

Sordo karrierje során már 14-szer indult az olasz versenyen, és 2019-es és 2020-as győzelme mellett 2006-ban, 2007-ben és tavaly is dobogóra tudott állni. 

A Szardínia Rallyn idén 19 szakasz vár a mezőnyre, köztük az első napi Monte Lerno 50 km-es gyorsaságija, a versenytáv pedig 320.88 km lesz. 

Ami az időjárást illeti, pénteken száraz napos idő várható, majd szombaton már csapadék is előfordulhat, a vasárnap pedig ismét száraz lehet. A hőmérséklet 25 fok körül fog alakulni.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss