2024. április 26. 17:05

KezdőlapWRCAz M-Sport hatalmasat léphet előre a legutóbbi teszt után

Az M-Sport hatalmasat léphet előre a legutóbbi teszt után

-

Az M-Sport Szardínia Rally előtti tesztjére ellátogattak a Ford Performance szakemberei is, hogy segítsék Ott Tanak felkészülést, de még inkább segítsenek javítani a Ford Puma Rally1 teljesítményét. 

Ott Tanak az elmúlt versenyek után mindig kiemelte, hogy a Ford Puma Rally1 teljesítménye nagyjából egy évnyi fejlesztésbeli hátrányban van a Toyota és a Hyundai autóihoz képest. 

Hogy ez a lemaradás minél előbb jelentősen csökkenjen a Ford Performance szakemberei is ellátogattak az M-Sport Szardínia Rally előtti tesztjére. 

“A teszt során az M-Sport teljes csapata és a Ford Performance szakemberei is azon dolgoztak, hogy javítani tudjuk az autó teljesítményét – mondta Ott Tanak. – Nagyon mozgalmas teszten vagyunk túl, és az autó minden területét megvizsgáltuk, hogy javítani tudjuk a tempót. A cél egyértelmű, utolérni a rivális csapatokat. Nyilván kell egy kis idő még, de pillanatok alatt ott lehetünk a Toyota és a Hyundai nyomában. A következő versenyt, Szardíniát pedig amúgy is szeretem, így bizakodva várom a hétvégét.” 

Ott Tanak teljesítményét ronthatja azonban Szardínián, hogy az első napon a második helyről kell rajtolnia, így rengeteget kell majd takarítania. 

Friss