2024. április 25. 03:44

KezdőlapWRCLappi: Már pénteken eldőlhet a Szardínia Rally

Lappi: Már pénteken eldőlhet a Szardínia Rally

-

Esapekka Lappi szerint a Szardínia Rally pénteki napja komolyan befolyásolhatja a verseny további alakulását, de bízik benne, hogy eltudja kerülni a problémákat és a dobogóért tud harcolni. 

Esapekka Lappi a WRC hatodik helyén állva érkezik a Szardínia Rallyra, ahol kifejezetten fontos a jó rajthely az első napon, idén pedig ez különösen igaz, hiszen pénteken rendezik az utóbbi évek egyik leghosszabb, 50 km-es szakaszát. 

“A Szardínia Rally alapvetően egy alacsony sebességű rally technikás szakaszokkal – mondta Esapekka Lappi. – A szakaszok második teljesítését nagyon megnehezítik az előbújó kisebb-nagyobb sziklák, melyek az autókban is kárt tudnak tenni a gumikon kívül. Ugyancsak nehézséget okoz a 30 fok körüli hőmérséklet, aminek sokszorosát lehet érezni az autóban. A pénteki verseny komolyan befolyásolhatja a verseny további részét, mert ekkor kell kétszer is teljesíteni az 50 km-es gyorsaságit. Szeretnénk egy kiegyensúlyozott teljesítménnyel a verseny teljes egészében egy jó eredményért harcolni, elkerülni a defekteket és ha ez sikerül, akkor a dobogó is meg lehet.” 

Lappi korábban hétszer indult a Szardínia Rallyn, ahol 2018-ban szerezte eddigi egyetlen dobogós eredményét, egy harmadik helyet.  

A Szardínia Rallyn idén 19 szakasz vár a mezőnyre, köztük az első napi Monte Lerno 50 km-es gyorsaságija, a versenytáv pedig 320.88 km lesz.  

Ami az időjárást illeti, pénteken száraz napos idő várható, majd szombaton már csapadék is előfordulhat, a vasárnap pedig ismét száraz lehet. A hőmérséklet 25 fok körül fog alakulni. 

Friss