2024. április 24. 08:00

KezdőlapWRCNeuville: Lehet az irodában rajzolgatni, de közben vége lesz a bajnokságnak

Neuville: Lehet az irodában rajzolgatni, de közben vége lesz a bajnokságnak

-

Thierry Neuville nem volt elégedett a Portugál Rallyn megszerzett ötödik helyével és a Rally1-es Hyundai sebességével, szeretné, ha csapata valamit kitalálna a nagyobb tempó érdekében. 

Thierry Neuville a Horvát Rallyn való kiesés után szeretett volna legalább dobogóra állni Portugáliában, és a Hyundai vasárnap már csapat utasításra is készült, hogy a belga versenyző a második helyen zárjon, azonban autójában a turbó meghibásodott, így még az ötödik helynek is örülnie kellett. 

A belga versenyző azonban az autó tempójával sem volt elégedett. 

“Nagyon sok fejlesztési munka áll előttünk – mondta Thierry Neuville a WRC hivatalos oldalának. – Portugáliában nagyon sok beállítást kipróbáltunk, de egyikkel sem sikerült lépést tartani a Toyota versenyzőivel. Szardínián kicsit más lesz a helyzet, mert kisebb lesz a sebesség és Mexikóban sem voltunk nagy hátrányban. Nem tudom, hogy a Toyota mennyi fejlesztést hozott Portugáliába, de egyértelműen sokkal gyorsabbak voltak.” 

A Hyundai pár napja bejelentette, hogy Francois-Xavier Demaisont nevezte ki műszaki igazgatónak, akinek érkezésével komoly sikerekben bízik a koreai gyártó, hiszen a szakember vezetésével ért el sikereket például a Volkswagen is korábban.  

Neuville azonban ennek ellenére még nem látja rózsaszínben a közeljövőt. 

“Nagyon jó, hogy csatlakozott a csapathoz Demaison, lehet az irodában rajzolgatni, de mire valami kézzel fogható dolog lesz belőle, addigra véget ér a bajnokság.” 

Friss