2024. május 04. 18:42

KezdőlapWRCRovanpera: Az esélytelenek nyugalmával indulunk Szardínián

Rovanpera: Az esélytelenek nyugalmával indulunk Szardínián

-

Kalle Rovanpera jól tudja, hogy az első napon az első rajthelyével gyakorlatilag esélye sem lesz a győzelemért harcolni a Szardínia Rallyn.  

Kalle Rovanpera Portugáliában megszerezte első idei győzelmét és féléves nyeretlenségi sorozatnak tett pontot a végére. A tavalyi világbajnok sikerével pedig a WRC pontversenyének élére is állt, ami miatt Szardínián takarítania kell az első napon. Ez pedig sosem jó dolog az olasz futamon. 

“A Portugál Rally nagyon jól sikerült, örülünk, hogy sikerült ismét nyerni és szeretnénk hasonló eredménnyel folytatni a szezont – mondta Kalle Rovanpera. – Ez azonban szinte lehetetlen lesz Szardínián, ahol tavaly megtapasztaltuk, hogy mekkora hátrányt jelent a takarítás. A WRC naptárban szereplő versenyek közül talán itt szenvedtünk tavaly a legtöbbet, és hasonlóra számítunk idén is, ha száraz lesz az időjárás. Gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával indulunk, különösen úgy, hogy az 50 km-es gyorsaságit pénteken rendezik. Talán a győzelemre nem lesz esélyünk, ennek ellenére szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, amit ebből a helyzetből ki lehet hozni.” 

Rovanpera korábban 4 alkalommal indult a Szardínia Rallyn, és legjobb eredményét tavaly érte el az ötödik helyen célba érve. 

A Szardínia Rallyn idén 19 szakasz vár a mezőnyre, köztük az első napi Monte Lerno 50 km-es gyorsaságija, a versenytáv pedig 320.88 km lesz.  

Ami az időjárást illeti, pénteken száraz napos idő várható, majd szombaton már csapadék is előfordulhat, a vasárnap pedig ismét száraz lehet. A hőmérséklet 25 fok körül fog alakulni. 

Friss