2024. május 02. 00:36

KezdőlapWRCA Citroen nem gondolkozik a visszatérésen

A Citroen nem gondolkozik a visszatérésen

-

A Citroen Racing a 2019-es WRC szezon végén szállt ki a sorozat csúcskategóriájából, és egyelőre nem is tervezi a visszatérést. A francia gyártó elégedett a WRC2-es jelenléttel. 

A Citroen Racing a 2019-es szezon után lépett ki a WRC legfelsőbb kategóriájából. A csapat ugyan Sébastien Ogier távozására fogta a kiszállást, miután a gyártó szerint nem maradt olyan versenyzőjük, akivel vb címért tudnának harcolni, a színfalak mögött azonban mindenki tudta, hogy a Citroen C3 WRC rossz teljesítménye vezetett a kilépéshez.  

A francia gyártó azonban ügyfélprogramját folytatta, aminek keretében Rally2-es autókat biztosít privát versenyzőknek a WRC2-es bajnokságban való induláshoz. 

Mint a Dirtfish megtudta a Citroen elégedett is jelenlegi helyzetével és nem tervezi a visszatérést a WRC csúcskategóriájába. 

“A Citroen Racing rengeteg rally tapasztalattal rendelkezik, miután több, mint 20 éve jelen van ebben a sportban – mondta Didier Clement, a Citroen rally programjáért felelős vezető. – Úgy gondoljuk, hogy a Rally2-es osztály az, ami a legjobb számunkra, mert szoros küzdelem zajlik itt. A WRC2-ben sok jó privát versenyző harcol minden futamon a győzelemért. Éppen ezért nem tervezzük, hogy visszatérünk a WRC-be, még akkor sem, ha változnak a jelenlegi szabályok. A WRC2-ben tökéletesen megtudjuk mutatni tudásunkat.” 

Idén a WRC2-ben Yohan Rossel képviseli elsősorban a francia gyártót, aki vezeti is a bajnokságot három futamán elért két győzelmével. 

Friss