2024. május 03. 16:49

KezdőlapWRCSzardínián debütál a Fiesta Rally3 evo a Junior WRC-ben

Szardínián debütál a Fiesta Rally3 evo a Junior WRC-ben

-

Újabb mérföldkőhöz érkezik a Junior WRC bajnoksága a Szardínia Rallyval, ahol már a Ford Fiesta Rally3 evóval indulhatnak a kategória versenyzői. 

A Rally3-as Ford továbbfejlesztett változata már debütált az ERC lengyel futamán, a Szardínia Rallyn pedig már a Junior WRC bajnokság indulói is ezzel az autóval állhatnak rajthoz. 

“Nagyon izgatottan várom, hogy a Ford Fiesta Rally3 evo debütáljon WRC futamon is – mondta Maciej Woda, az M-Sport Lengyel központjának vezetője, és a Junior WRC menedzsere a WRC hivatalos oldalának. – Mindez a Lengyelországban dolgozó emberek közel két éves munkájának eredménye. Az, hogy a bajnokság közepén lehetővé tesszük a JWRC indulóinak, hogy a frissített autóval induljanak mutatja elkötelezettségünket, hogy mindig a legjobb autót szeretnénk adni a mezőny tagjainak.” 

Az öt futamos JWRC szezonban már két versenyt teljesítettek, és a pontversenyt William Creighton 21 pont előnnyel vezeti Laurent Pellier előtt, a harmadik helyen Diego Dominguez jr. áll 23 pont hátránnyal.

Friss