2024. április 20. 02:12

KezdőlapWRCDemaison elkezdte a munkát, a Hyundai bízik a Toyota-dominancia megállításában

Demaison elkezdte a munkát, a Hyundai bízik a Toyota-dominancia megállításában

-

Francois-Xavier Demaison június 1-jével elkezdte a munkát a Hyundai Motorsport műszaki igazgatójaként, a koreai gyártó pedig bízik benne, hogy segítségével véget tudnak vetni a Toyota dominálásának. 

Francois-Xavier Demaison a nyár kezdetével elkezdte munkáját a Hyundai Motorsportnál, ahol komoly változásokban bízik Cyril Abiteboul. 

“A Hyundai Motorsportnál eddig nem volt technikai igazgató, ezért már ezen változtatni kellett – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Christian Loriaux mostantól ezt a pozíciót tölti be, az ő feladata a WRC autónk, tehát a Rally1-es autó fejlesztése technológiai szempontból. Francois-Xavier Demaison pedig műszaki igazgató lett, az ő feladata irányítani a Rally1-es autó fejlesztési munkálatait. FX azonban felügyeli a Rally2-es autóink fejlesztését is, továbbá az ügyfél programban versenyeztetett autók, így a túraautó fejlesztését is.” 

Abiteboul bízik benne, hogy az új műszaki igazgató érkezésével a Hyundai WRC csapata képes lesz megállítani a Toyota dominanciáját, bár tudja, hogy ehhez idő kell. 

“Úgy látom, hogy a Toyota nagyon egyszerű csapatszerkezetben dolgozik és a Rally1-es Yaris jelenleg jobb a mi autónknál. Megmutatták, hogy képesek bármilyen felületen rendezett rallyn dominálni, ezen pedig változtatni szeretnénk. Ez azonban a rallysport, itt bármi történhet és nem olyan egyszerű, mint a Forma 1. Jelenleg tudomásul kell vennünk, hogy a Toyota gyorsabb nálunk, a csapatunkban történt változásokkal bízom benne, hogy uralmuk megállítható és idővel képesek leszünk mi dominálni. Ebben FX és Christian munkája komoly tényező lesz.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss