2024. április 26. 17:17

KezdőlapWRCLászló Zoltán a munkás Szardínia Rally végén továbbra is a vb élmezőnyében

László Zoltán a munkás Szardínia Rally végén továbbra is a vb élmezőnyében

-

László Zoltán és Zsiros Gábor sikeresen teljesítette a Szardínia Rallyt, mely idén minden volt, csak könnyű nem. A magyar páros a megannyi nehézség ellenére is negyedik helyen zárt a Masters Cup értékelésében, így harmadik helyen állnak a bajnokságban. 

A Masters Cup pontversenyének éléről várhatta László Zoltán és Zsiros Gábor a Szardínia Rallyt, mely végül az egyik legnehezebb versenyüknek bizonyult.  

A Top Cars Rally Team Skodájával induló páros már az első pénteki szakaszon defektet szedett össze, majd a másodikon árokba csúszott és 20 percbe került, mire onnan ki tudtak jönni. Innentől kezdve pedig csak a szakaszok teljesítésére koncentráltak. Lászlóék később is szereztek még defekteket, és azért kellett szurkolniuk, hogy az autó egyetlen gátlója kibírja a nehéz szakaszokat. 

Fotó: László Zoltán

Szombat este pedig egy extra feladat is várt a magyar csapatra miután a délutáni hatalmas sárban kardántengelyük is megsérült, és csak kölcsönkérni tudtak másik csapattól. 

Végül a vasárnapi szakaszokon is el tudtak így rajtolni, és sikeresen végig érve a pályákon a kategória negyedik helyén zártak az osztrák Johannes Keferböck, a kategória címvédője, Mauro Miele és Alexander Villanueva mögött.

A szervezők az utolsó szakaszt 16 célba érő után törölték biztonsági okok miatt, a WRC2-es versenyzők nem kaptak bónuszpontokat.

Az olasz versenyt követően Keferböck vette át a vezetést 3 ponttal megelőzve Villanuevát és 4-gyel László Zoltánt.

Eredmények

Fotó: László Zoltán

Friss