2024. április 24. 13:48

KezdőlapWRCKalle Rovanpera év végén csapatot vált? - Sajtóinformáció

Kalle Rovanpera év végén csapatot vált? – Sajtóinformáció

-

Kalle Rovanpera szerződése a Toyotával a szezon végén lejár, és a Dirtfish információi szerint jelenleg tárgyalások folynak mind a jelenlegi csapattal, mind pedig a Hyundaijal. 

Timo Jouhki korábban olyan finn világbajnokokat menedzselt, mint Juha Kankkunen, Tommi Mäkinen, most pedig a 22 éves Rovanpera karrierjéért dolgozik.  

A finn menedzser nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy tárgyal a Hyundai csapatával Kalle Rovanpera jövőjével kapcsolatban. 

Ez Rovanperä negyedik szezonja a Toyota Gazoo Racinggel, de már 2015 előtt kapcsolatba került a japán gyártóval, ahogy azt a DirtFish leleplezte tavaly. 

Miután 15 évesen kipróbálta a Yaris WRC-t, Jouhki hosszú távú megállapodást kötött az akkor még Tommi Makinen által vezetett Toyotával. Később lehetővé tette Rovanperának, hogy az első WRC éveit a Skoda Motorsporttal teljesítse, akikkel 2019-ben megnyerte a WRC2 Pro vb címet. 

A jelenlegi bajnoki éllovas mind a kilenc WRC futamgyőzelmét a Toyotával szerezte, és érthetően szoros kapcsolatot ápol a csapattal, amely a szülővárosában, Jyväskylában székel. 

A DirtFish felvette a kapcsolatot mind a Toyotával, mind a Hyundai csapatával az üggyel kapcsolatban.

Friss