2024. április 26. 20:48

KezdőlapWRCLappi: Hatalmas kihívás volt 12 lágy gumival versenyezni Szardínián

Lappi: Hatalmas kihívás volt 12 lágy gumival versenyezni Szardínián

-

Esapekka Lappi és Janne Ferm utoljára négy éve tudott harmadik helyezésnél jobb eredményt elérni egy WRC futamon, Szardínián azonban sikerült ismét második helyre érni, mégpedig a verseny nagy részében lágy gumikat használva. 

Esapekka Lappi 2019-ben, Törökországban, még a Citroen versenyzőjeként zárt második helyen, majd a tavalyi svéd, finn, belga és idei horvát, valamint portugál harmadik helyek után ismét ezt a pozíciót tudta megszerezni. 

“Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, mert bár volt néhány dobogós eredményünk az elmúlt versenyeken, mindig csak a harmadik helyet sikerült megszerezni, így most nagyon jó újra második helyen zárni – mondta Esapekka Lappi. – A kettős siker egy nagyszerű eredmény a csapat számára is, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mi minden történt az elmúlt két hónapban.” 

A finn pilóta szerint a lágy gumikkal való versenyzés volt a legnagyobb kihívás Szardínián. 

“Egy normális versenyző nem csak 12 lágy gumit használ egy rally során. Ok, mi is 14 gumit használtunk, mert volt két kemény gumink is, de hihetetlen, hogy egy ilyen nehéz versenyen 12 lágy gumit tudtunk csak használni. Ez jelentette a legnagyobb kihívást a hétvégén.” 

A következő versenyt pedig Kenyában rendezik, ahol Lappi még nem indult karrierje során. 

“Kenyában egy teljesen más megközelítéssel kell versenyezni, mert még sohasem indultam ott. Valószínűleg hasznosabb lesz nyomás nélkül, nyugodtan vezetni és inkább a többiek hibáira várni, mint, hogy támadjunk. Bízom benne, hogy el tudjuk kerülni a problémákat és végül jó eredménnyel zárunk.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss