2023. október 02. 19:19
KezdőlapWRCNeuville: Folyamatosan éreztük Craig támogatását

Neuville: Folyamatosan éreztük Craig támogatását

-

Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe a tavalyi Japán Rally után tudott ismét WRC futamot nyerni Szardínián, ahol folyamatosan érezte Craig Breen támogatását. 

“El telt egy kis idő a tavalyi Japán Rally óta, amikor utoljára tudtam nyerni – mondta Thierry Neuville. – Horvátországban tudtunk volna nyerni, de ott elkövettünk egy kis hibát. Idén már sok dobogós eredményt ért el a csapat, de a győzelem még hiányzott, most pedig azonnal kettős sikert arattunk, ami nagyszerű.” 

A belga versenyző szeretett volna már Horvátországban győzelemmel tisztelegni Craig Breen emléke előtt, ez azonban csak Olaszországban jött össze. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Úgy érzem, hogy Craig Breen folyamatosan figyelte a csapat eredményeit és éreztük, hogy folyamatosan támogat minket. Craig mindig velünk lesz és már Horvátországban nyerni szerettünk volna miatta is, de csak most jött össze.” 

Neuville győzelmével a második helyre lépett 25 pontos hátránnyal Kalle Rovanpera mögött. 

“Okosan versenyeztünk ezen a hétvégén, és ez meghozta az eredményt, így ismét a bajnokság második helyén állunk. Sajnos csak öt pontot tudtunk ledolgozni Kalle Rovanpera mögötti hátrányunkból, de ez még mindig jobb, mintha nőtt volna a lemaradásunk. Nyolc pont az előnyünk Ott Tanak és 10 pont Elfyn Evans előtt. Kenyában ismét erős eredményt kell elérnünk.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss