2024. április 26. 14:53

KezdőlapWRCRovanpera: Meglepetés a harmadik hely egy olyan versenyen, amit nem szeretek

Rovanpera: Meglepetés a harmadik hely egy olyan versenyen, amit nem szeretek

-

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen egyáltalán nem volt könnyű helyzetben Szardínián, mivel az első napon elsőként indulva sokat kellett takarítania a pályákat. A finn versenyző nagyon elégedett a harmadik helyezéssel egy olyan rallyn, melyet nem szeret. 

“Igazából nem vártam semmilyen jó eredményt a Szardínia Rallyn, így meglepetés a harmadik hely – mondta Kalle Rovanpera. – Ezt a versenyt egyáltalán nem szeretem és most is nagyon sokat küzdöttem, nagyon örülök, hogy sikerült célba érni. A 49.9 km-es Monte Lerno szakaszon nagyon sok időt vesztettünk száraz körülmények között, majd délután az időjárás az esővel kicsit segített és próbáltuk a hátrányt csökkenteni.” 

A 2022-es világbajnok a Power Stage-et megnyerve öt bónusz pontot is szerzett, ehhez azonban óvnia kellett gumijait, mivel vasárnap nem lehetett gumit cserélni napközben. 

“Az FIA-nak muszáj lesz elgondolkoznia azon, hogy szabályt módosítson és lehetővé tegye, hogy új gumikkal versenyezhessünk a Power Stage-en. Ez nem jelent plusz költséget, és a szakasz előtt könnyű betenni egy gumicsere zónát. A szurkolóknak egyáltalán nem jelent élményt, hogy gumit óvunk az utolsó napon, de nem tudunk mást tenni, ha kicsit is szeretnénk harcolni a bónuszpontokért. Hozzáteszem, ez a versenyzőknek sem nagy élmény.” 

Rovanpera tavaly nyert Kenyában úgy, hogy takarítania kellett az első napon és hasonló eredményben bízik idén is. 

“Kenyát mindig is nagyon kedveltem, tavaly pedig nyerni tudtunk. Az ottani eredmény nagyban függ az időjárástól, ami az egyik szakaszról a másikra tud változni. Ez hatalmas kihívást jelent, de nagyon tetszik. Igyekezni fogunk ismét egy jó eredménnyel zárni.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss