2024. április 25. 06:29

KezdőlapWRCAbiteboul: Fontos győzelmet arattunk Szardínián

Abiteboul: Fontos győzelmet arattunk Szardínián

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint nagyon fontos győzelmet aratott csapata a Szardínia Rallyn, pont akkor, amikor már távolodni kezdett a legnagyobb rivális Toyota. 

“A győzelem egy csapatmunka eredménye, és pont az ilyen pillanatokért dolgozunk ebben a sportban – mondta Cyril Abiteboul. – A Forma-1-ben sosem tudtam nyerni, így most örülök, hogy találtam egy olyan szakágat, ahol képes vagyok győzni. A viccet félretéve örülök, hogy sikerült nyerni, megérdemelte a csapat a rengeteg munka miatt. Sok dobogós eredményt sikerült elérni a szezon elején, és a mostani siker pont akkor jött, amikor már távolodni látszott a Toyota. Ez az eredmény nagyon fontos a bajnokság szempontjából és a csapatmorál miatt is.” 

„A Szardínia Rally során sokszor gondoltam Craig Breenre, és biztos vagyok benne, hogy most nagyon elégedetten tekint le ránk. Ő egy igazi harcos volt és biztos vagyok benne, hogy nagyon örül a mostani sikernek. Fizikailag már nem lehet velünk, de gondolatainkban mindig is velünk marad.”

A Hyundai a kettős győzelem után kilenc ponttal közelebb került a gyártók bajnokságában a Toyotához, így a különbség most csak 23 pont.  

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss