2024. április 20. 15:17

KezdőlapWRCToyoda szerint 2019-ben kezdődtek a Toyota problémái Szardínián

Toyoda szerint 2019-ben kezdődtek a Toyota problémái Szardínián

-

A Szardínia Rallyn csak Kalle Rovanpera autója nem hibásodott meg vizesárkokon való átkelés során. Akio Toyoda viccelődve jegyezte meg, hogy a problémák négy évvel ezelőtt kezdődtek a Toyota számára. 

2019-ben Ott Tanak magabiztosan haladt a győzelem felé a Szardínia Rallyn, azonban elromlott a Yaris WRC szervókormánya, ami miatt elmaradt a japán gyártó sikere. 

„Négy évvel ezelőtt Szardínián voltam, és az utolsó napon készültem beugrani a vízbe a csapattagokkal a győzelmet ünnepelve – mondta Akio Toyoda a DirtFishnek. – De sajnos végül nem sikerült nyerni. Emlékszem, kissé meg is könnyebbültem, hogy nem kellett beugrani a tengerbe. Talán akkor kezdődtek a problémák csapatunk számára Szardínián…” 

Sébastien Ogier, Elfyn Evans és Takamoto Katsuta egyaránt problémákkal szembesült az idei Szardínia Rallyn egy-egy vizesárkon való áthaladás után, csak a címvédő világbajnok, Kalle Rovanpera jött át mindegyiken épségben a Toyotával. 

Toyoda teljes mértékben bízik a járműben, amelyre a Szafari Rallyn további vizesárkok várnak. 

„Remélem, hogy mindenki, beleértve Sebet, Elfynt és Takamotot is képes lesz elkerülni a problémákat a kenyai vizesárkokban. Remélem azt is, hogy egyszer még bele tudok ugrani a vízbe Szardíniában. Hiszem, hogy a csapat tovább fogja fejleszteni az autót, mely megoldja a most tapasztalat problémákat. A Szafari Rally csak három hét múlva lesz és ahogy Szardínia, az is egy kemény rally lesz, de úgy tűnik, hogy a csapatunkat nagyon szeretik a kenyai állatok. Tehát biztos vagyok benne, hogy ott sikerrel fogunk járni.” 

A Toyota tavaly négyes győzelmet aratott Kenyában, és az egyedüli gyártó volt, mely nem kényszerült szuperrallyzni. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss