2024. április 24. 04:37

KezdőlapWRCAbiteboul átalakítaná a WRC futamok formátumát

Abiteboul átalakítaná a WRC futamok formátumát

-

Szerdán rendezik azt az online megbeszélést, melyet a WRC versenyzőinek és csapatainak részvételével tartanak a sorozat jövőjével kapcsolatban. Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint a WRC futamok teljes formátumát át kellene alakítani.  

Kalle Rovanpera a Szardínia Rally második vasárnapi szakasza után, mely a későbbi Power Stage pályája volt, azt mondta, hogy sajnálja a szurkolókat, akiknek azt kell nézniük a verseny utolsó napján, hogy miként óvják a gumikat a Power Stage-re, mivel a nap négy szakaszát hat gumival kellett megoldaniuk a versenyzőknek. 

A 2022-es világbajnok a verseny utáni sajtótájékoztatón ismét előhozta ezt a témát és javasolta, hogy a verseny utolsó napján a Power Stage-re tegyék lehetővé új gumik használatát, hogy ne kelljen óvniuk egész nap a gumikat. 

Cyril Abiteboul ennél is továbbment, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint a versenyek teljes formátumát át kellene alakítani. 

“Egyetértek Kalléval, szerintem sem jó a versenyen vasárnapi programja – mondta Abiteboul a Motorsport.com oldalnak. – Ugyanakkor szerintem a versenyek teljes formátumát át kellene alakítani. Azt gondolom, hogy minden versenynapon kellene lennie egy csúcspontnak. A filmeknek és a legtöbb sportnak is van egy csúcspontja, amit sokan várnak. Szerintem a pénteki, a szombati és a vasárnapi programban is kellene valamilyen csúcspontnak lennie.” 

Cyril Abiteboul is részt vesz azon az online megbeszélésen, melyen szerdán tartanak a WRC jövőjéről a csapatok, a versenyzők és a WRC Promóter részvételével. 

Friss