2024. május 03. 19:32

KezdőlapWRCA Hyundai több versenyzőből álló tehetségbázis létrehozásán dolgozik

A Hyundai több versenyzőből álló tehetségbázis létrehozásán dolgozik

-

A Hyundai Motorsport csapatvezetője, Cyril Abiteboul elárulta, hogy szeretnének létrehozni egy tehetségbázist, akikkel tudnak a jövőre nézve dolgozni és tudják Dani Sordot helyettesíteni. 

A Hyundai Motorsport keresi azt a versenyzőt, aki képes lehet azon a versenyeken a Rally1-es autót vezetni, ahol Dani Sordo nem áll rajthoz. Eredetileg Craig Breen volt a spanyol versenyző váltótársa, az ír pilóta azonban a Horvát rally előtti teszten tragikus balesetet szenvedett. 

A hírek szerint Dani Sordot Teemu Suninen fogja helyettesíteni, de jó esélye van erre a WRC2 tavalyi világbajnokának, Emil Lindholmnak is. A Hyundai azonban szeretne egy tehetségbázist kialakítani, ahol több versenyző kapna helyet és akik közül kikerülhetnek majd a koreai gyártó jövőbeni versenyzői. 

Teemu Suninen már a Szardínia Rally előtt tesztelhette a Rally1-es autót a csapat finn bázisán, és hamarosan Lindholm is beülhet a hibrid autóba. 

„Megerősíthetem, hogy múlt héten teszteltünk Teemu Suninennel, aki már csapatunkhoz tartozik ezért hasonlót már régóta terveztünk – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Motorsport.com oldalnak. – A jövőben azonban több versenyzővel kapcsolatban is bejelentést teszünk. A legfontosabb feladatom az volt, amikor a csapathoz jöttem, hogy egy a technikai igazgatót nevezzünk ki, aki végül Francois-Xavier Demaison lett. A következő feladat a Rally1-es autó fejlesztése lesz, valamint, hogy létrehozzunk egy fiatal versenyzőkből álló bázist. Néhány versenyzőt már figyelünk, de mindenképpen többre van szükségünk, akikre a következő 18 hónapos ciklusban számíthatunk. Egyelőre nem szeretnék túl sokat mondani ezzel kapcsolatban.” 

Abiteboul szerint június folyamán lehetnek bejelentések a kiszemelt versenyzőkkel kapcsolatban. 

Friss