2024. május 02. 08:48

KezdőlapWRCEsapekka Lappi örömmel támogatja Thierry Neuville-t

Esapekka Lappi örömmel támogatja Thierry Neuville-t

-

Esapekka Lappi elégedett azzal, hogy a Hyundai Motorsport egyértelműen Thierry Neuville révén szeretne egyéni világbajnoki címet szerezni és szívesen támogatja belga csapattársát.

Esapekka Lappi az idei WRC szezon elején igazolt a Toyotától a Hyundai Motorsporthoz, abban a tudatban, hogy ha arra szükség lesz, akkor támogatnia kell Thierry Neuville-t.

A finn versenyző szezonja nehezen indult a koreai csapattal, mivel a Montén nyolcadik, majd Svédországban hetedik lett, Mexikóban azonban kiesett. A Horvát Rally óta azonban folyamatosan dobogón zárja a WRC futamokat, déli szomszédunkban és Portugáliában is harmadik lett, majd Szardínián már Thierry Neuville mögött a második helyet szerezte meg.

Lappinak jó esélye lett volna nyerni is az olasz versenyen, azonban mielőtt rajtolt volna a 14. szakaszon, a Hyundai értesítette, hogy Sébastien Ogier kiesett. A finn versenyző ezt követően óvatosabban vezetett a szakaszon, így Neuville megelőzte és magabiztos előnyre tett szert, majd végül a második helyet szerezte meg belga csapattársa mögött.

Lappi ugyan frusztrált volt, hogy nem tudott nyerni Szardínián, de elfogadja és szívesen támogatja csapattársát.

“El kell fogadni a csapatsorrendet – mondta Esapekka Lappi. – Amennyiben nem vagy hajlandó támogatni a csapatod első számú versenyzőjét, akkor nem sokáig fogsz a csapatban maradni. Thierry 10 éve van a Hyundainál, és sok sikert elért már a csapattal, egyértelmű, hogy ő az elsőszámú versenyző. Azért jöttem a Hyundaihoz, hogy világbajnokok legyünk a gyártók között és hogy támogassam Neuville-t a vb címért folytatott csatában. A feladatom tehát, hogy segítsem Thierryt és hogy annyi pontot szerezzek a gyártónak, amennyit csak tudok. Úgy szerződtem a Hyundaihoz, hogy ezzel tisztában voltam, és elfogadtam.”

Friss