2024. május 03. 18:01

KezdőlapWRCKonstruktív volt a WRC jövőjéről szóló megbeszélés

Konstruktív volt a WRC jövőjéről szóló megbeszélés

-

Az autóversenyzők és a csapatok képviselői részt vettek egy online megbeszélésen szerdán, melyet a bajnokság promótere kezdeményezett, hogy megosszanak ötleteket a bajnokság javítására.

A WRC Promótere egy megbeszélést hívott össze eredetileg Szardínián, azt követően, hogy Thierry Neuville a Portugál Rally azt állította, hogy a bajnokságnak változtatásokat kell végrehajtania a vonz erejének növelése érdekében a gyártók és a szurkolók számára.

A Sardínia Rallyn az FIA Versenyzői Bizottságának alelnökének, a 2003-as világbajnok Petter Solbergnek részvételével zajlott is egy kisebb megbeszélés, de az érdemi találkozót online keretek között tartották szerdán.

„Ez egy konstruktív megbeszélés volt, de a részletek bízalmasak maradnak.” – tudta meg az Autosport.com oldal a WRC Promóterétől.

A hírek szerint az online megbeszélésen a WRC összes magas szintű versenyzője és a három csúcskategóriás gyártója képviseltette magát.

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala is konstruktívként jellemezte a megbeszélést.

„A rally mindig is egy fantasztikus sport volt és az is marad, a WRC rendkívüli történelemmel rendelkezik az 50 éves történetének köszönhetően – mondta Latvala az Autosport.com oldalnak. – Fontos azonban, hogy a jövőre gondoljunk, valamint arra, hogy talán másképp is cselekedhetünk annak érdekében, hogy jobbá tegyük. Közösen konstruktív megbeszélést folytattunk szerdán a különböző érdekeltek részvételével, ahol sok téma került megvitatásra és jó ötletek merültek fel a jövőre vonatkozóan. Jó látni ezt a pozitív együttműködést, és remélhetőleg az előnyére válik a sportnak és erősebbé teszi azt.”

Friss