2024. május 04. 07:07

KezdőlapWRCTanak csak a Power Stage-el elégedett Szardínia után

Tanak csak a Power Stage-el elégedett Szardínia után

-

Ott Tanak tavaly, a Hyundai versenyzőjeként nyerni tudott Szardínián, idén azonban az M-Sport versenyzőjeként csak a Power Stage-el lehetett elégedett. 

Ott Tanak a tavalyi WRC szezon során éppen Szardínián tudott először nyerni, idén azonban már az M-Sport pilótájaként indult az olasz futamon.  

Az észt versenyző idén pedig elmaradt attól a teljesítménytől, amit várt magától a Ford Puma Rally1-gyel, melynek vizesárok után jelentkező elektromos problémája miatt szombaton kiesett, majd vasárnap visszatérve második lett a Power Stage-en, így négy pontot szerzett és a vb pontverseny harmadik helyén áll. 

“Nagyon kemény volt a Szardínia Rally hétvégéje – mondta Ott Tanak. – Az időjárás nagyon megnehezítette mindenkinek a dolgát, de ezt leszámítva sem tudtam megtalálni a jó tempót. Sajnos nem vagyunk elég közel még a riválisok tempójához, valami még hiányzik, amit meg kell találnunk minél előbb. A szombati kiesés után a Power Stage-en volt csak lehetőségünk pontot szerezni, és a második eredmény több, mint amire számítottunk. Ez mindenképp pozitív dolog. Eddig nagyon nehezen alakult a szezon, és bízom benne, hogy hamarosan sikerül megtalálni a jó tempót és a kényelmet az autóban.” 

A Hyundai Motorsport idén is az olasz versenyen szerezte meg első 2023-as győzelmét. 

Fotó: M-Sport

Friss