2024. április 30. 04:45

KezdőlapWRCA Toyota és Hyundai is azon a versenyen szenvedett, ahol előzetesen tesztelt

A Toyota és Hyundai is azon a versenyen szenvedett, ahol előzetesen tesztelt

-

A Toyota Szardínián, a Hyundai pedig Portugáliában készült az egymást követő hét murvás versenyre, azonban a japánok és koreaiak is pont azon a versenyen szenvedtek, ahol teszteltek. 

A Horvát Rally után a Toyota Szardíniára, a Hyundai pedig Portugáliába ment tesztelni, hogy felkészüljön a portugál, illetve olasz versenyekre. 

Az FIA a szezon előtt 21 napra csökkentette a saját tesztbázison kívüli készülések napját, emiatt kellett egy helyszínen egyszerre két versenyre készülniük a csapatoknak. 

Ezt követően arra lehetett számítani, hogy a Toyota az olasz, míg a Hyundai a portugál futamon tud jobb teljesítményt nyújtani. A valóságban azonban pont az ellenkezője történt. 

A Portugál Rally szombat délelőtt dőlt el, amikor Kalle Rovanpera tempójával egyetlen riválisa sem, így a Hyundai versenyzői sem bírtak lépést tartani. 

A Szardínia Rallyn pedig a vizesárkok okoztak problémákat a Toyota versenyzőinek, leszámítva Kalle Rovanperát. A japán gyártó mentségére szóljon, hogy a tesztje idején még nem lehetett tudni, hogy Szardíniára éppen a verseny körüli napokban zúdulnak felhőszakadások, amik miatt hatalmas vizesárkok alakulnak ki a pályákon. 

Ezek után a Szafari Rallyn lehetetlen megmondani, hogy melyik gyártó fog nyerni, hiszen csak Európában tesztelhetnek a WRC csapatai. Így ott akár Ott Tanak is győzelemre vezetheti az M-Sportot. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss