2024. április 30. 03:33

KezdőlapWRCEvans váratlan vezetési lehetőséget kapott Szardínia előtt

Evans váratlan vezetési lehetőséget kapott Szardínia előtt

-

Elfyn Evans hatalmas balesetet szenvedett a Portugál Rally nyitó napjának utolsó előtti szakaszán, emiatt a Toyota lehetőséget biztosított számára, hogy a Szardínia Rally előtt újra autóba üljön és túl tegye magát a Portugáliában történteken. 

Elfyn Evans miután megnyerte a Horvát Rallyt pontszámban utolérte Sébastien Ogier-t a bajnokságban. A nyolcszoros világbajnok azonban kihagyta a Portugál Rallyt, így a walesi versenyző kényszerült elsőként indulni a nyitó napon. 

A takarításnak pedig nem lett jó vége, ugyanis a pénteki nap utolsó előtti szakaszán hatalmas tempónál vesztette uralmát a Toyota GR Yaris Rally1 felett. Evans a fák közé repült és bár a Yaris totálkáros lett, a walesi pilóta és navigátora, Scott Martin sértetlenül szállt ki az autóból. 

Mindezek után kellett volna vezetnie a második Szafari Rallynak is tekinthető Szardínia Rallyn. A Toyota azonban úgy döntött, hogy lehetőséget ad versenyzőjének a Portugáliában történtek elfelejtésére egy fél napos teszten. 

“Mivel készen állt az autó a versenyre és van saját tesztutunk, így jött az ötlet, hogy hívjuk fel Elfynt, van-e kedve egy fél napos teszthez Finnországban – mondta Tom Fowler a Toyota Gazoo Racing műszaki igazgatója a DirtFishnek. – Volt kedve, így repülőre ült és Finnországba jött egy fél nap vezetésre. Mivel csak annyi jelentősége volt a dolognak, hogy Elfyn ismét autóba ülhetett, nem beszéltünk erről Szardínia előtt. A vezetés során Elfynen határozottan látszott, ahogy újra előjöttek a jó érzései az autóban.” 

A kis teszt valóban nem sok mindenre volt jó az olasz verseny előtt, hiszen teljesen más kihívásokat jelentettek a szardíniai pályák, mint a finn út. 

“Természetesen nem tudtam nemet mondani a vezetési lehetőségre, örömmel fogadtam azt el – mondta Elfyn Evans. – Jó volt vezetni pár kilométert, még úgy is, hogy Olaszországban teljesen más kihívások vártak ránk. Ez a plusz teszt nem a felkészülésről, a beállítások megtalálásáról szólt, hanem hogy ismét az autóba tudjak ülni. A portugál baleset nem befolyásolta a vezetésemet Szardínián, de jó volt ismét beülni az autóba.” 

Elfyn Evans pedig egy negyedik helyezéssel hálálta meg a plusz vezetés lehetőségét a Szardínia Rallyn.  

Friss