2024. április 28. 16:33

KezdőlapWRCLoubet: Hiába vagyunk gyorsak, ha valami mindig történik

Loubet: Hiába vagyunk gyorsak, ha valami mindig történik

-

Pierre-Louis Loubet Portugáliához hasonlóan jól kezdett a Szardínia Rallyn is, azonban ismét csak jó részidőket tudott elérni és nem jó eredményt. 

Nem akar összeállni Pierre-Louis Loubet idei szezonja, már bár a francia versenyző gyors tud lenni, mindig történik valami probléma, ami sokszor az autó hibájából adódik. 

Portugáliában vezetni tudott, majd dobogóért harcolt, azonban szombaton egy kis hibát elkövetett és balesetet szenvedett. Szardínián ugyancsak dobogóért harcolt mielőtt péntek délután problémák adódtak. 

“Nagyon csalódott vagyok a Szardínián történtek miatt – mondta Pierre-Louis Loubet a francia AutoHebdo oldalnak. – A tempónk ismét jó volt, de az autóval ismét problémánk lett. Harmadik helyért harcoltunk, így nagyon bosszantó. Minden azzal kezdődött, hogy az ötödik szakasz rajtjánál nem tudtunk sebességet kapcsolni, majd bár a szakasz etap lett, 3 perc büntetést kaptunk, mert nem tudtunk elrajtolni időben. Innentől kezdődtek a problémák. A pénteki utolsó, 50 km-es szakaszon megütöttük az autót, ami miatt kicsit elferdült a kormány, de még lehetett irányítani az autót. 25 km-rel később azonban kettétört a kormányösszekötő.” 

Ott Tanak autójában szombaton egy vizesárok után lett elektromos probléma, ami miatt az észt világbajnok kiállni kényszerült. Loubet-nak ugyancsak voltak kisebb gondjai a vizesárkokkal. 

“Az egyik vizesárok után a mi autónk is elgyengült és nagyjából 10 másodpercet vesztettünk, de ekkor még folytatni tudtuk a versenyt.” 

A francia versenyző nagyon csalódott a folyamatos problémák miatt. 

“Három gyorsaságit sikerült mennünk Szardínián probléma nélkül. A tempónk jó volt, de nem tudtuk a gyorsaságunkat eredményre váltani. Ez nagy csalódás. Tavaly is voltak problémáink, de mindig sikerült megoldani.” 

Adrien Fourmaux tavaly hasonló pech széria után kegyvesztett lett az M-Sport csapatában, ami előfordulhat Loubet-vel is. 

“A napokban tartunk egy megbeszélést a csapattal, a jövőm pedig a támogatóimtól is függ. Szeretnék végre egy versenyt probléma nélkül teljesíteni, ami lehetőséget adna, hogy megmutassam igazi képességeimet. Jó szakasz eredményeket elérni jó, de pont nélkül zárni a versenyeket nagyon borzalmas érzés.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss