2024. május 03. 21:18

KezdőlapWRCKatsuta Kenyában ismét dobogóra állna

Katsuta Kenyában ismét dobogóra állna

-

Takamoto Katsuta eddigi két Szafari Rallyján egyaránt dobogón zárt, és ezt a tendenciát idén is folytatná, annak ellenére, hogy a murvás versenyek idén nem sikerülnek elég jól számára. 

Takamoto Katsuta 2021-ben második, míg tavaly harmadik lett a kenyai Szafari Rallyn, és idén is szeretne dobogóra állni. 

A japán versenyzőnek idén azonban nem sikerülnek jól a murvás versenyek, mert amíg a Montén és Horvátországban is hatodik lett, addig Mexikóban 23., Portugáliában 33., míg Szardínián 40., és csupán öt pontot sikerült szereznie ezeken a rallykon. 

“Kenyában eddigi mindig sikerült jó eredményt elérnem – mondta Katsuta a WRC hivatalos oldalának. – Az elmúlt két alkalommal egyaránt dobogóra álltam, mert tetszenek a kenyai pályák. Azt gondolom, hogy Szardínián is jó tempóval kezdtem, a pénteki második szakaszt megnyertem. Sajnos azonban a nyolcadik szakaszon egy vizesárkot rosszul közelítettem meg és megütöttem az autó elejét és nem tudtuk a versenyt folytatni. Sokat tanultam ebből az esetből. Vasárnap próbáltunk a Power Stage-en gyorsak lenni és sikerült is harmadik időt elérni. Kenyában azonban szeretnénk ismét dobogón zárni.” 

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke elégedett japán versenyzője teljesítményével. 

“Taka tempója jó volt Szardínián, pedig sok kihívást tartogattak a pályák a versenyzők számára – mondta Latvala. – Csupán néhány apró hibát követett el, amit ugyanakkor bárki elkövethet. Ezeket kielemezzük együtt és bízunk benne, hogy később nem követi el. Egyértelműen megvan a tempója, ami a dobogóhoz kell, csupán mindig valami kis hiba megakadályozza az elérésében. Ezt mutatta meg a szardíniai Power Stage-en is, támadott és jó eredményt ért el.” 

Friss