2024. május 03. 19:24

KezdőlapWRCEvans már a célba érésnek is örült Szardínián

Evans már a célba érésnek is örült Szardínián

-

Elfyn Evans számára már az is pozitívum volt a Szardínia Rally végén a hatalmas portugál esés után, hogy sikerült a negyedik helyen célba érnie, pláne úgy, hogy Szardínián már korán ki szállt a győzelemért folytatott csatából. 

Elfyn Evans hatalmas balesetet szenvedett a Portugál Rally utolsó előtti pénteki szakaszán. A walesi versenyzőnek emiatt a Toyota lehetőséget biztosított Szardínia előtt, hogy egy fél napot vezethesse a GR Yaris Rally1-et és visszaszerezze önbizalmát. 

A walesi versenyző jól kezdett ezek után a Szardínia Rallyn, a péntek délelőtti versenyt a negyedik helyen zárta, délután azonban defektet szedett össze a napzáró 49.9 km-es szakaszon, ami után több mint 1 percre nőtt hátránya és a hatodik helyen állt.  

Szombaton aztán a vizesárkok számára is problémát jelentettek, de sikerült versenyben maradnia és végül a negyedik helyet szerezte meg az olasz versenyen. 

“Nehéz volt Szardínián a megfelelő tempóban vezetni – mondta Elfyn Evans a DirtFishnek. – Nem sikerült jól a péntek a délutáni defekt miatt, majd szombaton is voltak problémák. Ekkor már olyan helyzetbe kerültem, hogy nem tudtam semmit sem nyerni, de egy kieséssel azt is elvesztettem volna, amit addig sikerült elérni. Szóval csak a célba érésre törekedtem, hogy pár pontot tudjak gyűjteni. A pontokat sikerült is megszerezni, de nem ez volt a legjobb versenyem. Amikor már nem tudsz komolyabb célokért harcolni, akkor meg kell próbálnod célba érni, és pont ezt is tettem.” 

Elfyn Evans a Horvát rally után még vezette Sébastien Ogier-val azonos pontszámot gyűjtve a vb pontversenyét, Szardínia után azonban 35 pont hátrányban áll Kalle Rovanpera mögött a negyedik helyen. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss