2024. április 27. 19:29

KezdőlapWRCMikkelsen folytatná WRC2-es programját a Szardínia Rallyn elért győzelem után

Mikkelsen folytatná WRC2-es programját a Szardínia Rallyn elért győzelem után

-

A Portugál Rally előtt csak annyi volt biztos, hogy Andreas Mikkelsen ott és a Szardínia Rallyn is indul a WRC2-ben, majd leül partnereivel, hogy beszéljenek a folytatásról. A norvég versenyző pedig azt követően, hogy nyert Olaszországban, bízik benne, hogy folytatni tudja a programot. 

Andreas Mikkelsen úgy kezdte a Portugál Rallyn a WRc2-es szezont, hogy jól tudta csak annyi biztos, hogy Szardínián is indulni tud a Toksport WRT Skoda Fabia RS Rally2 autójával, majd a csapattal és támogatóival megbeszélik a lehetséges folytatást. 

A kategória 2021-es világbajnoka pedig Portugáliában harmadik, majd Szardínián Adrien Fourmaux kiesése után első lett. Két futam után pedig a bajnoki pontverseny ötödik helyén áll 35 pont hátránnyal Yohan Rossel előtt, azonban minden előtte álló több versenyen indult már, mint a norvég pilóta. 

“Örülök, hogy sikerült befejezni a Szardínia Rallyt – mondta Andreas Mikkelsen a WRC hivatalos oldalának. – A Power Stage őrület volt, a sok felúszás ás sár miatt. Elégedett voltam a versenyen nyújtott teljesítménnyel, nem vállaltunk kockázatot, mert úgy könnyen bajba kerültünk volna. Most meglátjuk, hogy mi fog történni. Bízom benne, hogy partnereimmel a folytatásról tudunk megállapodni a győzelem után. Előzőleg arról egyeztünk meg, hogy az első két verseny után eldöntjük, hogy van-e értelme folytatni. Remélhetőleg folytatni tudom a szezont.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss