2024. április 28. 22:37

KezdőlapWRCA legdrámaibb Power Stage szakaszok a WRC-ben

A legdrámaibb Power Stage szakaszok a WRC-ben

-

A Power Stage szakaszok olykor nem csak a bónusz pontok megszerzéséről szólnak a WRC-ben. Számos alkalommal ezeken a szakaszokon dőlt el a végső győztes kiléte is.

A 2016-os Lengyel Rallyn a fordos Ott Tanak és Raigo Mölder 18.6 másodperccel vezetett Andreas Mikkelsen és Anders Jaeger előtt két szakasszal a verseny vége előtt, azonban az utolsó két gyorsasági hatalmas fordulatot hozott és a verseny végén a Hyundai párosa örülhetett.

A 2019-es Korzika Rallyn a fordos Elfyn Evans és Scott Martin 11.5 másodperces előnybe került Thierry Neuville-t és Nicolas Gilsoult megelőzve, miután az utolsó előtti, 31 km-es szakaszon nem tudott elég gyors lenni a hyundai-os belga páros. Azonban a Power Stage még tartogatott drámát, aminek a belga páros örült a leginkább.

2015-ben Spanyolországban nem kevesebb, mint 50.9 másodperdccel vezetett Sébastien Ogier és Julien Ingrassia a Power Stage előtt volkswagenes csapattársaik, Andreas Mikkelsen és Ola Floene előtt, azonban az utolsó szakasz még hátra volt a győzelem eléréséhez a francia párosnak, és a Power Stage-en Ogier hatalmasat hibázott, Mikkelsen pedig első győzelmét szerezte.

A 2017-es Mexikó Rallyn ugyan nem változott az első hely tulajdonosa a Power Stage-en, ugyanakkor Kris Meeke és Paul Nagle igen izgalmas pillanatokat élt át a célba érés előtt, mivel parkolóba látogatott.

A 2019-es Szardínia Rallyn Ott Tanak és Martin Jarveoja 26.7 másodperces előnnyel vezetett Toyotájával a Hyundait vezető Dani Sordo és Carlos del Barrio előtt, amikor már csak a Power Stage volt hátra, az utolsó 6.89 km-es gyorsasági pedig ugyancsak nagy fordulatot tartogatott, ami Sordo karrierjének második győzelmét eredményezte.

Hogy milyen végkimenetelt tartogattak az utolsó szakaszok, megnézhetőek az alábbi videóban.

 

 

Friss