2024. április 29. 07:30

KezdőlapWRCKajto a dobogó ellenére sem elégedett csapata munkájával

Kajto a dobogó ellenére sem elégedett csapata munkájával

-

A WRC2 tavalyi harmadik helyezettje, Kajetan “Kajto” Kajetanowicz első idei dobogós eredményét érte el Szardínián, ennek ellenére egyáltalán nem elégedett. 

Kajto azt követően, hogy tavaly harmadik helyen zárt a WRC2 bajnokságban az idei szezont Mexikóban kezdte, ahol negyedik helyen zárt, a második, olasz versenyén azonban már dobogóra tudott állni, így két verseny után a kilencedik helyet foglalja el a pontversenyben, úgy, hogy riválisai többsége jóval több versenyen indult már. 

A lengyel versenyző a Szardínia Rally után azonban csak az eredménnyel elégedett, semmi mással. 

“Egyedül az eredménnyel lehettem elégedett Szardínián – mondta Kajto a WRC hivatalos oldalának. – Ezen túl azonban nagyon sok mindenen kell javítanunk. Beszélnem kell a csapatommal, mert bár jó munkát végeztek, sokszor nem működött a csapatmunka. Sok technikai hibánk volt Olaszországban, de ez benne van. A szakaszidők ugyancsak rendben voltak, bár még sokat kell tanulnom a Fabis RS-t és javítanom kell a vezetési stílusomat. A csapatmunka azonban sokszor nem működött megfelelően. Andreas Mikkelsen azt mondta Szardínia után, hogy nagyon kemény verseny volt. Ez azonban a világbajnokság, ahol minden verseny iszonyatosan nehéz. Négy napig versenyzünk, a pályabejárással pedig egy hetet is eltöltünk egy futamon. Ha javítani szeretnénk az eredményeinken, akkor muszáj lesz jobban koncentrálnunk és még keményebben kell dolgoznia a csapatnak.” 

Kajetanowicz legközelebb Kenyában próbál meg jobb eredményt elérni.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss