back to top
2024. május 09. 19:51

KezdőlapWRCMiért szereti Sébastien Ogier a Szafari Rallyt?

Miért szereti Sébastien Ogier a Szafari Rallyt?

-

A nyolcszoros világbajnok, Sébastien Ogier egyik kedvenc versenye a kenyai Szafari Rally, melyet szerinte egyetlen más versenyhez sem lehet hasonlítani. 

Sébastien Ogier eddig csupán kétszer indult a kenyai Szafari Rallyn, melyet 2021-ben azonnal meg is tudott nyerni 2 perc hátrányból, de nem csak ezért lett az egyik kedvenc versenye. 

“Imádom a Szafari Rallyt, a 2021-es győzelem a karrierem egyik csúcspontja – mondta Sébastien Ogier a WRC hivatalos oldalának. – Azért nem csak ezért szeretem nagyon ezt a versenyt. A hely egészen lenyűgöző. Az emberek, az ország és a szakaszok is fantasztikusak. Ha megnézzük a kenyai embereket, elképesztő az a szeretet, ami árad belőlük, és megállás nélkül mosolyognak. Imádom az ottani embereket és amikor csak tudok segítek nekik, nem csak most, hanem a jövőben is. A Szafari Rally egyértelműen egyedülálló a WRC naptárban, nincs még egy ehhez hasonló verseny.” 

A kenyai verseny azonban komoly kihívást is tartogat mindig. 

“Nem szabad azonban elfelejteni a gyorsasági szakaszok keménységét sem. Rengeteg a hatalmas szikla, és sok helyen csak 1-es fokozatban tudsz haladni, rengeteg nehézséget okoz a fesh-fesh is, és úgy kell küzdened, hogy közben nem látsz az arcodon lévő portól. És ha ezen átküzdötted magad, akkor kiérsz a nagy síkságra, ahol csak a gázt kell nyomni és csodálhatod a tájat. Ez Afrika, amit nagyon szeretek.” 

Friss