back to top
2024. május 12. 04:20

KezdőlapWRCOtt Tanak navigátora szerint ennek kell lenni a prioritásnak az M-Sportnál

Ott Tanak navigátora szerint ennek kell lenni a prioritásnak az M-Sportnál

-

Hat verseny lezajlott a WRC-ben, amiből egyértelműen kiderült, hogy az M-Sport hátrányban van, de Ott Tanak így is nyerni tudott Svédországban, azóta azonban sok műszaki probléma adódott a Ford Pumával. 

Ott Tanak és Martin Jarveoja abban a reményben tért vissza 2017 után az M-Sporthoz, hogy a fordos csapattal képes lesz vb címért harcolni. 

A 2019-es világbajnok Svédországban nyerni is tudott, tempójával sincs nagy probléma, mert ha nincs valami baj az autóval, akkor versenyképes tud lenni. Azonban az autóval sokszor adódik valami baj. 

“Hat verseny zajlott le a WRC idei szezonja során, és ezeken kiderült, hogy a rivális csapatok előrébb tartanak – mondta Martin Jarveoja az észt ERR közszolgálati rádiónak. – A csapat sokat dolgozik a hátrány ledolgozásáért, azonban így is sok munka vár még rájuk. Először a műszaki hibákat kellene megoldani, és ha sikerül úgy befejezni egy versenyt, hogy nincs problémánk az autóval, akkor megpróbálhatjuk a sebességet növelni.” 

Hat verseny után Ott Tanak 33 pont hátrányban van a címvédő Kalle Rovanperával szemben a pontverseny harmadik helyén, ugyanakkor a második helyen álló Thierry Neuville-t csupán nyolc ponttal követi. 

Friss