2024. május 04. 04:00

KezdőlapWRCAbiteboul: Szardínián két Neuville volt jelen, és az egyik nem tetszett

Abiteboul: Szardínián két Neuville volt jelen, és az egyik nem tetszett

-

Thierry Neuville első idei győzelmét aratta a Szardínia Rallyn, és főnöke pont ezt követően kritizálta versenyzőjét, ráadásul a belga médiának. 

Ahogy 2022-ben, úgy idén is a WRC szezon szardíniai versenyéig kellett várni az első Hyundai sikerre. Tavaly ezt Ott Tanak, míg idén Thierry Neuville érte el. 

A koreai gyártó csapatfőnöke azonban még a siker után sem volt teljesen elégedett első számú versenyzőjének teljesítményével. 

“Ugyanazon a versenyen két Thierry Neuville-t láttam, és az egyikkel nem voltam elégedett – utalt a Szardínia Rallyra Cyril Abiteboul a belga RTBF-nek adott interjúban. – Úgy látom, hogy minél rosszabbak egy verseny körülményei annál jobb teljesítményt képes nyújtani Thierry. Normális körülmények között azonban ez nem mondható el. Néha nagyon nehéz körülmények között elképesztő a magabiztossága, biztos az autóban és magában is. Ráadásul az első napon nem mindig képes elég gyors lenni, inkább szombattól kezdi megtalálni a jó tempót. Ki kell találnunk, hogy miként tudna már az első napon is elég gyors lenni, és miként tudná magabiztosnak érezni magát normál versenykörülmények között is.” 

Thierry Neuville győzelmével a világbajnokság második helyére lépett Kalle Rovanpera mögé, és bízik benne, hogy Kenyában is képes lesz a győzelemért harcolni. 

“Kenya fontos verseny lesz – mondta Thierry Neuville. – Az autó jól működik durva terepen, ezért bízom benne, hogy a győzelemért harcolhatunk. Észtország és Finnország viszont valószínűleg Kalle Rovanperának lesz könnyebb verseny. Bízom benne, hogy Kenyában ezért sikerül közelebb kerülni Kalléhoz.” 

Friss