2024. május 02. 11:34

KezdőlapERCErik Cais a rengeteg versenyzésnek köszönheti a fejlődést

Erik Cais a rengeteg versenyzésnek köszönheti a fejlődést

-

Erik Cais már a nyolcadik versenyére készül idén a lett Liepaja Rally alkalmával, de a cseh versenyző szerint pont ez az, aminek köszönhetően képes fejlődni. 

Erik Cais idén teljes, hét versenyből álló WRC2-es szezont teljesít, ami mellett az Európa-bajnokság néhány versenyén is indul, ahol elsősorban a tanulás a fő célja. 

A cseh versenyző az idei évre Ford Fiesta Rally2-ről a vadonatúj Skoda Fabia RS Rally2-re váltott mellyel már 3 ERC és négy WRC2-es versenyt teljesített. 

Cais a szezont a Montén kezdte, ahol negyedik lett a WRC2-ben és harmadik a WRC2 Challenger kategóriában. A következő WRC futama Horvátországban volt, ahol szuperrallyzni kényszerült, ahogy Portugáliában is, azonban Szardínián már a WR%c2 hatodik és WRC2 Challenger kategória harmadik helyét szerezte meg. 

Az ERC futamok sorát a Fafe Rallyval kezdte, ahol nem sikerült célba érnie, majd Lengyelországban a kilencedik helyen ért célba. A harmadik futama pedig a hétvégi Liepaja Rally lesz. 

Emellett indult az Azori-szigetek Rallyn is, ahol hatodik helyen zárt. 

“Sok versenyen indulok idén, aminek köszönhetően képes vagyok a fejlődésre – mondta Erik Cais a WRC hivatalos oldalának. – Portugália, Lengyelország, majd Szardínia mind-mind más jellegű volt. Most megyünk Lettországba, ahol a lengyel versenyhez hasonló gyors pályák lesznek, de a murva minősége teljesen más lesz.” 

A 23 éves pilóta a WRC2-ben a 12., a WRC2 Challengerben a hatodik helyen áll. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss