back to top
2024. május 17. 13:56

KezdőlapWRCToyoda szerint a WRC-ben nem opció a hangnélküli autó

Toyoda szerint a WRC-ben nem opció a hangnélküli autó

-

Akio Toyoda, a Toyota elnöke nem tudja elképzelni a hangnélküli, elektromos autókat a Rally Világbajnokságon, szerinte a hang az egyik élményforrást jelenti a versenyzők és a szurkolók számára is a WRC-ben. 

Akio Toyoda, a Toyota elnöke a hétvégi Le Mans-i 48 órás verseny során megerősítette, hogy nem szeretné, ha elektromos autók lennének a jövő rally autói, mert a hangnélküli autók látványa nem jelentene izgalmat a Rally Világbajnokságon. 

“A motorsportban a hang egy izgalmas dolog – mondta Akio Toyoda a DirtFishnek. – Versenypályán, ahol sok autó megy körbe-körbe, nem tartom fontosnak a hangot, de egy rallyversenyen, ahol erdőkben, mezőkön mennek át az autók, nem tudom elképzelni, hogy hangnélküli járművek versenyezzenek. A hang a rallysportban egyaránt élvezeti tényező a versenyzők és a nézők számára is. Számomra a rallyautók hangja nem zaj, hanem hang, úgyis mondhatnám, olyan, mint egy altatódal.” 

Miközben az FIA és a WRC illetlékesei igyekeznek megtalálni a helyes irányt az autók hajtása terén, a Toyota a hidrogén hajtás mellett kampányol, ami lehetővé tenné, hogy a rally autók továbbra is hangosak legyenek.

Friss