2024. április 29. 07:25

KezdőlapWRCÓriási gazdasági fellendülést eredményezett a Mexikó Rally

Óriási gazdasági fellendülést eredményezett a Mexikó Rally

-

A 2020 után idén visszatérő Mexikó Rally hatalmas bevételt generált a közép-amerikai országnak jelentette be a mexikói turisztikai miniszter. 

Mexikóba idén térhetett ismét vissza a WRC mezőnye a világjárvány miatt, a rendezvény pedig hatalmas bevételt produkált a Guanajuato régióban. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A március 16-19. között rendezett Mexikó Rally 695 millió peso (35.6 millió euró) bevételt eredményezett az ország Guanajuato államában, különösen a verseny által érintett Leónban, Guanajuatoban és Silaóban. 

A versenyre nagyjából 600 000 ember érkezett, ami 61%-os szállodakihasználtságot eredményezett az államban. 

A Mexikó Rallyn fő szurkolói zónája volt csütörtök este a Guanajuato városi szakasz, a leóni szervizpark, a városban rendezett pénteki és szombati szuperspeciál szakaszok, valamint célceremónia, az ugyancsak leóni utcai piac, valamint szombat este egy teltházas koncert. 

Ugyancsak nagy érdeklődés mellett rendezték meg az El Brinco és El Chocolate szakaszokat. 

“Guanajuato állam a versenynek köszönhetően megmutathatta szervezeti kapacitását, a kevésbé használt utak szépségét, valamint szépséges tájait – mondta Juan José Álvarez Brunel, Guanajuato állam turisztikai minisztere. – A verseny tele volt meglepetésekkel és új településeket sikerült bevonnunk a programba. A Mexikó Rally megmutatta, hogy az állam nagyszerű hely a nagyobb rendezvények számára.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

“A 600 000 ember jelenléte bizonyította, hogy mennyire fontos a Mexikó Rally Észak – és Közép-Amerika számára – mondta Jona Siebel, a WRC Promóter ügyvezető igazgatója. – A guanajuatoi utcai szakaszok és az El Brinco szakasz egyedülálló a WRC-ben, nagyszerű volt látni az ott készült képeket és videókat.” 

A verseny jövője azonban veszélyben van az Amerika Rally miatt, melynek, ha az őszi tesztversenye sikeres lesz, úgy Mexikó kikerülhet a WRC naptárból.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss