back to top
2024. május 22. 02:12

KezdőlapWRCNeuville komolyan átalakítaná a WRC futamokat

Neuville komolyan átalakítaná a WRC futamokat

-

Thierry Neuville kezdeményezésére a Szardínia Rally után online megbeszélést tartottak a WRC-ben versenyző csapatok és versenyzők azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne jobbá tenni a WRC-t. A belga versenyző egy interjú során elárulta a maga javaslatát. 

A WRC Promótere egy megbeszélést hívott össze azt követően, hogy Thierry Neuville a Portugál Rally után azt állította, hogy a bajnokságnak változtatásokat kell végrehajtania a vonz erejének növelése érdekében a gyártók és a szurkolók számára. 

A megbeszélés a Szardínia Rally után volt online formában, és az elhangzott ötletek titokban maradnak.  

Thierry Neuville azonban egy interjú során elárulta, hogy ő mit szeretne változtatni. 

“Szerintem egy WRC futam túl hosszú és hiányzik belőle a szórakoztató rész – mondta a Hyundai belga pilótája a francia AutoHebdo magazinnak. – Szerintem sokkal jobb lenne a kétnapos WRC futam. Ezzel pedig a nagy hagyománnyal rendelkező versenyek is megmaradhatnának. Egy Monte 4, míg egy Szafari Rally hat napig is eltarthat. Javaslom, hogy a hosszabb versenyek esetében több pont legyen szerezhető, míg például Finnországban, melyet másfél nap alatt le lehetne bonyolítani egy sprint versenyként, kevesebb legyen a pont. Egy kenyai verseny esetében például 40 pontot osztanék, míg Finnország esetében csak ennek a felét. Azt gondolom, így élvezhetőbbek lennének a versenyek a szurkolók és versenyzők számára is.”

Friss