back to top
2024. május 09. 08:17

KezdőlapWRCSébastien Ogier bízik a szerencsében és nyerne Kenyában

Sébastien Ogier bízik a szerencsében és nyerne Kenyában

-

Sébastien Ogier 2021-ben két perc hátrányból tudott nyerni, de nem csak ezért szerette meg a kenyai Szafari Rallyt, melyen idén szeretne ismét az első helyen zárni. 

Sébastien Ogier a Horvát Rally után még vezette a világbajnoki pontversenyt, miután nyerni tudott a Montén és Mexikóban, míg Horvátországban ötödik lett. A nyolcszoros világbajnok azonban Svédország után Portugáliát is kihagyta, majd Szardínián csupán 1 pontot szerzett, így hat verseny után az ötödik helyen áll a pontversenyben 48 pont hátránnyal. 

A szezon azonban hétvégén a kenyai Szafari Rallyval folytatódik, mely Ogier egyik kedvenc versenye, így 2021 után ismét nyerni szeretne. 

“Az elmúlt két évben nagyon élveztem a Szafari Rallyt, ezért is szerettem volna idén is indulni – mondta Sébastien Ogier. – Ez a verseny egészen más, mint a többi WRC futam, különleges körülmények vannak egy csodálatos országban, ahol csodálatos emberek élnek. Ez az egyik legkeményebb verseny, és hatalmas szerepet kap a szerencse is, amit jól mutat 2021-es győzelmem, amikor 2 perc hátrányból tudtam nyerni, mert a többieknek is problémái voltak. Minden versenyen azért indulok, hogy nyerjek, ez pedig különösen igaz Kenyára, és bízom benne, hogy a szerencse ismét az oldalunkra áll és ismét első helyen tudunk zárni.” 

A nyolcszoros világbajnok korábban kétszer indult Kenyában, 2021-es győzelme után tavaly negyedik helyen zárt. 

A versenyzők dolgát idén a 19 pálya, és 355.92 km-es versenytáv mellett ismét megnehezítheti az időjárás is, hiszen mindhárom napon lehet eső, legnagyobb esély pedig pénteken mutatkozik csapadékra.

Friss