2024. április 27. 18:51

KezdőlapWRCLegendák találkoztak a Szafari Rally előtt

Legendák találkoztak a Szafari Rally előtt

-

A kenyai Szafari Rally előtt az M-Sport versenyzői, Ott Tanak és Pierre-Louis Loubet, valamint a toyotás Kalle Rovanpera is afrikai legendákkal találkozott.  

A hétvégi Szafari Rally előtt az M-Sport versenyzői, Ott Tanak és Pierre-Louis Loubet találkoztak Eliud Kipchogéval, aki a maratoni futás világrekord tartója, miután 2:01:39 óra alatt teljesítette a távot, továbbá a maratoni futás hat legjobb eredményéből négy az ő nevéhez fűződik. 

A kenyai futó emellett két olimpiai aranyat szerzett maratoni futásban, valamint egy ezüst és bronzérmet 5000 méteres távolságon. 

Kipchoge, Tanak és Loubet a kenyai Kaptagat városában találkoztak, ahol elültettek egy fát a környezetvédelemre való felhívásként, majd egy könnyed kocogást tartottak. 

“Jó volt más élsportolókkal találkozni – mondta Eliud Kipchoge a találkozó után. – Örömmel találkozok mindig más sportolókkal, és szívesen osztom meg velük a tapasztalataimat, és hallgatom meg az övéiket. Mindhármunkban közös, hogy nagyon kemény munkával értünk el sikereket.” 

“Nagyon örültem, hogy találkozhattam Eliuddal – mondta Ott Tanak. – Ő és mi is profi sportolók vagyunk, és jó beszélgetni más élsportolókkal. Közös, hogy mindannyian a határokat feszegetjük a saját sportunkban.” 

“Én már korábban is figyelemmel követtem Eliud eredményeit – mondta Pierre-Louis Loubet. – Az unokatestvérem is futó, így folyamatosan figyeltük ezt a sportot. Nagyon megtisztelő, hogy a valóságban is találkozhattam Eliuddal.” 

A találkozó során Ott Tanak ajándékba kapta Kipchoge egyik futócipőjét, míg a 2019-es rally világbajnok egy sisakot adott a kenyai futónak. 

Fotó: wrc.com

Múlt szombaton Kalle Rovanpera pedig Ferdinand Omanyalával találkozott Nairobi mellett, ahol a WRC tavalyi világbajnoka és a 100 méteres futásban az Afrika Rekordot tartó kenyai sportoló mérte össze tudását. Erről itt lehet videót látni.  

Friss