back to top
2024. május 21. 19:38

KezdőlapWRCNeuville: Nyerni megyünk Kenyába, ezért az utolsó méterekig koncentrálni kell

Neuville: Nyerni megyünk Kenyába, ezért az utolsó méterekig koncentrálni kell

-

Thierry Neuville számára eddig szinte csak problémát tartogatott a Szafari Rally, ezért idén minden korábbinál jobban szeretne koncentrálni egészen az utolsó szakasz céljáig. 

“A Szafari Rally maga a nagybetűs kihívás – mondta Thierry Neuville. – Nagyon nehéz verseny és óriási feladat teljesíteni a pályákat, melyek nagyon durvák és rendkívül homokos felületűek. Minden szakasz más karakterisztikájú, de mindegyik egyformán nehéz. Idén egyértelműen folytatni szeretnénk a harcot a vb címért, ezért a győzelem megszerzése a cél. A Szafari Rallyra nagyon igaz, hogy csak a célban ér véget, mert az utolsó métereken is ki tudsz esni, ezért folyamatosan koncentráltan kell vezetni.” 

Thierry Neuville 2021-ben felfüggesztés sérülés miatt kiesett Kenyában, míg tavaly az ötödik helyet szerezte meg szuperrally után. 

A versenyzők dolgát idén a 19 pálya, és 355.92 km-es versenytáv mellett ismét megnehezítheti az időjárás is, hiszen mindhárom napon lehet eső, legnagyobb esély pedig pénteken mutatkozik csapadékra.

Friss