2024. április 29. 20:21

KezdőlapWRCNeuville számára kulcsfontosságú a kenyai győzelem

Neuville számára kulcsfontosságú a kenyai győzelem

-

Thierry Neuville elárulta, hogy rendkívül fontos lesz számára, hogy nyerni tudjon Kenyában, mert később a szezon olyan versenyekkel folytatódik, melyeken kevesebb esélyt lát a jó eredményre. 

Thierry Neuville számára fontos volt a Szardínia Rallyn elért győzelem, és fontos lesz a vb cím szempontjából, hogy Kenyában is az első helyen zárjon, mivel később, Észtországban és Finnországban nem számít arra, hogy harcolni tud Kalle Rovanperával. 

“Kenya jó verseny lehet számunkra, mert az autónk elég erős és megbízható a durva körülmények között – mondta Thierry Neuville. – Észtország és Finnország ezzel szemben nem számít a kedvenc versenyeim közé, és ott várhatóan Kalle Rovanpera gyorsabb tud lenni. Éppen ezért fontos volt a Szardínia Rallyn elért győzelem és ugyanolyan fontos, hogy Kenyában is nyerni tudjunk. Nyilván valóan Kenyában is nagy csata lesz a győzelemért, de ott jobb esélyt látok a sikerre. Tudjuk jól, hogy Kenyában csak a célban van vége a versenynek, mert az utolsó métereken is történhet bármi, ezért folyamatosan koncentrálni kell.” 

A Hyundai belga versenyzőjének eddig nem sok sikere volt Kenyában, hiszen 2021-ben kiesett, míg tavaly szuperrallyzni kényszerült és az ötödik helyen zárt. 

A 35 éves versenyzőnek Észtországban egy harmadik és negyedik, míg Finnországban egy második és két negyedik hely a legjobb eredménye. 

Friss