2024. április 28. 22:33

KezdőlapWRCOgier: Pokoli verseny volt Kenyában, de az eredmény elképesztően jó

Ogier: Pokoli verseny volt Kenyában, de az eredmény elképesztően jó

-

Sébastien Ogier 2021 után ismét nyerni tudott a Szafari Rallyn, a kenyai verseny után pedig nagyon megdicsérte a teljes Toyota csapatot. 

“Pokoli hétvégét töltöttünk el ismét Kenyában – mondta Sébastien Ogier. – Azonban ilyen egy igazi Szafari Rally és pont ezt várják az emberek ettől a versenytől. A Toyota nagyon nagy eredményt ért el a négyes győzelemmel, amihez csak gratulálni tudok az egész csapatnak. Nagyon sokan dolgoztak a háttérben, hogy ezt az eredményt elérjük. Kenya a legnehezebb verseny, és mindent elmond a csapat erősségéről, hogy egymás utáni két évben sikerült négyes győzelmet aratni. Köszönöm ezt az eredményt a navigátoromnak, Vincent Landais-nak, valamint csapattársaimnak is. Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen mindvégig nyomást gyakorolt ránk és megmutatták, hogy miért ők lettek utánnam a világbajnokok és miért tudnak mindig győzelemért harcolni. Elfyn Evans és Scott Martin ugyancsak nagyszerű teljesítmény után zártak a harmadik helyen. Nagyon mozgalmas versenyünk volt nekünk is, azt hiszem egy kis idő kell, hogy élvezni tudjam ezt a győzelmet, mert annyi nehézséggel kellett nekem is megküzdenem, de az eredménynek nagyon örülök.” 

A nyolcszoros világbajnok második Szafari Rally győzelmével utolérte többek között Miki Biasiont, Richard Burnst, Tommi Makkinent, Hannu Mikkolát, akik ugyancsak kétszer tudtak Kenyában nyerni. 

Pedig Ogiernak is igazán mozgalmasan alakult a hétvége. 

“Mindvégig jó volt a tempónk a hétvégén, de sok problémával kellett megküzdenünk. Pénteken a hibrid rendszer hibásodott meg, majd szombaton három defektet szedtünk össze, vasárnap pedig egy kisebb ütközés után leszakadt az autó csomagtartója. Nem volt nagy ütközés, és az én hibám volt, hogy eltaláltunk egy fát. A legnehezebb azonban a vasárnapi második szakasz volt, ahol a fesh-fesh részen igazából nem lehetett mit tenni, csak valahogy átkellett jutni azon a részen. A homokos rész miatt pedig nagyon felmelegedett az autó, de szerencsére elég erős a motor és kibírta. A Power Stage-en veszítette erejéből a motor, de sikerült célba érni.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss