2024. április 29. 00:55

KezdőlapWRCAbiteboul: A Hyundai számára ébresztőt jelentenek a kenyai problémák

Abiteboul: A Hyundai számára ébresztőt jelentenek a kenyai problémák

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatvezetője szerint a kenyai Szafari Rallyn előfordult problémák, komoly ébresztőt kell, hogy jelentsenek csapata számára. 

Esapekka Lappi három kardántengelyt tört el Kenyában, míg Thierry Neuville autójának felfüggesztése pénteken tört el, a nagyobb problémákat pedig csak Dani Sordo tudta elkerülni, aki a verseny során mindvégig csak a pályák teljesítésére törekedett és végül az ötödik helyen ért célba. 

Cyril Abiteboul szerint a koreai gyártó számára ébresztőt jelentenek a kialakult megbízhatósági problémák. 

“Azt gondolom, hogy olykor kell egy ébresztő dolog, ami után végrehajtunk egy komoly változtatást – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Motorsport.com oldalnak. – Most a menedzsment kialakult és tisztában lettünk az autó gyenge pontjaival. Nincs ok, hogy ne hajtsunk végre komoly változtatásokat. Most eljött ennek ideje, és komoly mérnöki munkával képesek leszünk megoldani a problémákat. Komoly döntéseket és változtatásokat kell végeznünk, de nem fejetlenül. Nem lesz szükségünk plusz fejlesztési jokerre a probléma megoldására. Egy komoly ellenőrzést kell végeznünk, és biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk tudni oldani a problémákat.” 

Abiteboul hozzátette, hogy tisztában van azzal is, hogy Kenya a legdurvább verseny a WRC szezon során, ahol bármi előfordulhat. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss