2024. április 28. 22:01

KezdőlapWRCToyoda: A csapat ismét bizonyította elképesztő erejét

Toyoda: A csapat ismét bizonyította elképesztő erejét

-

Eddig csak toyotás versenyző tudta megnyerni a Szafari Rallyt, ráadásul sorozatban második négyes győzelmét szerezte a japán gyártó, így Akio Toyoda érthetően nagyon elégedett volt a teljesítménnyel. 

“Amióta a Szafari Rally visszatért a WRC naptárába mindig nyerni tudtunk Kenyában, ráadásul tavaly után ismét négyes sikert arattunk – mondta Akio Toyoda, a Toyota igazgatótanácsának elnöke. – Nagy köszönetet kell mondanom ezért a versenyzőknek, a szerelőknek és a mérnököknek. Csapatunk ismét bizonyította erejét és megmutatta, hogy mennyire jól működik a csapatmunka. A siker azonban nagyrészt az autók megbízhatóságának is köszönhető.” 

Toyoda nagyon élvezte a japán gyártó versenyzőinek csatáját is. 

“Sébastien Ogier elképesztő kockázatot vállalt a győzelemért, és sokszor csak a pótkereket is használnia kellett. Kalle Rovanpera, Elfyn Evans és Takamoto Katsuta is fantasztikusan vezetett, mindenki a határokat feszegetve versenyzett. A küzdelemnek köszönhetően sok munkájuk akadt a szerelőknek is, akik mindent megtettek, hogy a versenyzőket csatában tartsák.” 

Akio Toyoda azonban nem felejtett el kitérni Juha Kankkunenre sem, aki a rajtceremónián bemutatta az első hibrid Hiluxot. 

“Köszönet Juha Kankkunennek is, aki bemutatta az első hibrid Toyota Hiluxot. Tavaly ő mutatta be Belgiumban a hidrogén hajtású Yarist, most pedig Afrikában a Hiluxon volt a sor. Juha Kenyában nyerte első WRC futamát, ezért is volt fontos, hogy ő mutassa be Afrikában az első hibrid Hiluxot, mely bár elmarad az egykori Toyota Celica erejétől, de biztos vagyok benne, hogy élvezte a vezetését.” 

Friss